Sănătatea, mai de preţ ca toate.
Pagina 1 din 1 • Distribuiţi
Sănătatea, mai de preţ ca toate.
Aş vrea să vă aduc la cunoştinţă anumite aspecte ,cu ocazia sezonului răcelii. Cunosc multe persoane care sunt răcite în perioada aceasta. Poate ce am să vă spun ,ştiţi deja .M-aş bucură şi fie aşa . Mulţi tratăm răceala cu antibiotice, dar nu este corect aşa. Răceala este provocată de un virus sau de o bacterie. Antibioticele acţionează DOAR ASUPRA BACTERIILOR. Folosirea greşită sau incorectă a antibioticelor poate duce la apariţia rezistenţei bacteriilor la tratamentele cu antibiotice. Acesta este un risc de sănătate care afectează nu numai persoana care a luat antibioticele în ritm actual (dau un exemplu: colega este bolnavă din cauza unei bacterii. Ea , de-a lungul vieţii, a luat antibiotice în exces, astfel bacteriile din organismul ei sunt foarte rezistente. îmi transmite şi mie boala. Eu, poate nu am luat în viaţa mea antibiotice. Dar nu contează ,din moment ce bacteria primită este deja tratată în fel şi chip ,rezistentă deci la antibiotice).. De multe ori medicii ne prescriu antibiotice chiar şi când nu avem nevoie de ele. Asta se întâmplă în toată Europa, dar în mod special la noi în ţară. Este foarte posibil ca în viitor, o infecţie bacteriană obişnuită cum ar fi pneumonia să echivaleze cu o condamnare la moarte.,cum se întâmpla în era preantibiotică. Sper că aţi avut răbdare să citiţi şi să luaţi aminte ceva. O simplă răceală, de multe ori nu necesită tratament medicamentos, gripa în schimb da.. Încercaţi să luaţi antibioticele doar când aveţi nevoie cu adevărat. Asta am învăţat de la profesoara mea de biologie,pe care o admir de altfel (m-a învăţat multe). M-am documentat şi pe net despre asta . Am aflat ca data de 18 noiembrie a fost declarată Zi Europeană de Informare despre Antibiotice.. Poate reuşiţi să informaţi şi pe alţii despre asta. Voi luaţi des antibiotice?
- Dara:X
- Moderator
- Sex :
Postări : 1371
Puncte : 5008
Mulţumiri primite : 19
Înregistrat la : 13/01/2015
Ani : 27
Localizare : Arges
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|