[GHID]Lumea Metin2 ~ caractere
Pagina 1 din 1 • Distribuiţi
[GHID]Lumea Metin2 ~ caractere
Lumea Metin2 este populata de 4 "specii" de luptatori, sura, razboinic, ninja si saman, fiecare avand posibilitatea de a alege intre 2 strategi de lupta, pvp sau pvm (PVP - player vs player / PVM - player vs monster).
RAZBOINIC CORP
Punctele status pentru un razboinic corp se pun 2VIT - 1STR. De ce?! Aura sabiei confera un dmg relativ mare, deci, practic compenseaza STR-ul. In schimb razboinicului corp ii lipseste apararea, de aceea el trebuie sa reziste lurelor, si are nevoie de aparare. Personal, cred ca razboinicul corp nu are nevoie DELOC de INT deoarece atac magic nu are iar pt magiile folosite exista licorile albastre.
VIT: "PV si apararea sunt imbunatatite" -2
INT: "PM si puterea magica sunt imbunatatite" -0
STR: "Valoarea atacului este imbunatatita" - 1
DEX: "Exactitatea si evadarea sunt imbunatatite" - (dupa 90 VIT 90 STR full)
Competente:
Aura Sabiei: Aceasta vraja trebuie sa fie primul Master (M) la un razboinic corp deoarece consta in marirea atacului/ damagelui. Atacul provcat de acest skill creste odata cu punctele puse pe STR.
Iures: Marirea vitezei de atac si marirea vitezei normale, recomanadat ca al doilea skill, foarte folositor de pe calul armat/ militar
Vartejul Sabiei: Poate fi pus si ca al doilea skill, atac asupra mai multor tinte, un damage foarte mare.Indicat daca inca nu aveti calul armat sau decideti sa cresteti de jos.
Incizie tripla: 3 lovituri de arma, skllul poate fi ratat, foarte bun atat PvP cat si PvM.
Izbitura: Recomandat al 5-ilea skill, are sansa de stun, skillul poate fi ratat daca inamicul se deplaseaza la o distanta destul de mare.
Strategii de duel:
Aceasta este o strategie clasica aplicata de toti razboinicii corp de aceea cand va luptati cu un caracter care are sansa de stan conteaza foarte mult cine da primul
La inceput: Aura sabiei + Iures
In duel: Izbitura -> Vartejul Sabiei -> Incizie tripla -> Lovituri de arma pana cand se reincarca skillurile.
Daca doriti un caracter PvP indicat ar fi itemele cu PV, aparare sabie, aparare 2 maini.
Pentru un caracter PvM folositit itemele cu PV si eventual critic.
RAZBOINIC MENTAL
Razboinicul Mental este cunoscut ca si "Tanker", de ce? Pentru ca datorita corpului rezistent el este prevazut cu o aparare care-i permite sa inlature in jurul sau grupe uriase de monstrii.
Acest razboinic mai este cunoscut ca si caracterul cu cele mai lente skill-uri si cele mai greu de utilizat, astfel incat , va trebui sa practice foarte mult inainte sa le stapaneasca bine. Razboinicul Mental este cu siguranta un caracter independent.
Acest ghid este doar un aviz cu modul cu modul in care ar trebui dumneavoastra sa faceti Razboinicul mental.
Avantajele Caracterului:
-Nu veti avea nevoie de potiuni cu PV la fel de mult ca si alte caractere
-Veti avea destula aparare cea ce va va transforma intr-un tank
-Veti creste in nivel destul de usor
-Veti avea nevoie de armuri cel putin +5(*adica nu neaparat totul+9 va veti descurca si cu una+5)
Dezavantajele Caracterului
-Veti avea nevoie de arme foarte bune cel putin +7 , si in special arme care se folosesc cu 2 maini
-Veti folosii ceva potiuni de Mana si va va lua ceva timp la spart metine , ucis monstrii, etc.
Inceputul...
Incepeti sa cresteti pana la cel putin level 5.
La fiecare level veti primi 3 puncte de status pe care le veti distribuii astfel : 2 STR (Atacul) si 1 VIT (Vitalitatea).
Primiti 1 punct pentru competente la fiecare level. Cand incepeti la level 1 nu primiti niciun punct pentru levelul pe care il aveti deja, asa ca de Razboinic Mental vorbim numai de la level 5 cand veti avea deja 4 puncte.
Cand ajungeti la nivelul 5, duceti-va la invatatorul de putere mentala si puneti un punct pe Corp Rezistent , Atacul Spiritului , Zdruncinare , Zdrobire / Atacul Sabiei.
La level 6 veti pune punctul acumulat pe skill-ul ramas.
Sa nu uitati niciodata sa duceti la capat toate misiunile deoarece aceste sunt o oportunitate sa castigati Experienta , Yang , Iteme si Echipament care va vor fi foarte utile in joc.
Statusul
Ei bine, in opinia mea, ar trebui sa faceti 2 Str. 1 Vit, pana cand Str. est plin (*adica 90 de puncte adaugate). Dupa ce Str. este complet continuati cu adaugarea de puncte pe Vit si apoi pe DEX (Dexteritate).
Unii oameni cred ca este ciudat adaugarea de puncte pe Vit dupa ce au str. full , dar cred ca Aparare si PV nu sunt niciodata de ajuns.
Competente
PvP > Corp Rezistent > Atacul Spiritului > Zdrobire > Zdruncinare > Atacul Sabiei
PvM > Corp Rezistent > Zdruncinare > Zdrobire > Atacul Spiritului > Atacul Sabiei
Corp Rezistent
Avantaje:
-Creste aparare instant
-Cu Corpul Rezistent activat la G1, sau mai mare, Ninja Lama va da doar 2 lovituri maxim cu Pumnalul Rulant.
Dezavantaje:
-Scade viteza de miscare
-Este un skill care poate fi inlaturat folosind skill-ul Risipirea Magiei al Sura Arme.
Atacul Spiritului
Avantaje:
-Este cel mai bun skill al Razboinicului Mental si unul dintre cel mai bun printre celelalte competente;
-Are unul dintre cele mai scazute timpuri de incarcare dintre toate skill-urile Razboinicului Mental.
Dezavantaje:
-Probabil ca il veti rata de multe ori mai ales in dueluri.
Zdrobire:
Avantaje:
-Este un skill foarte puternic
-Are unul dintre cele mai scazute timpuri de incarcare dintre toate skill-urile Razboinicului Mental.
Dezavantaje:
-Probabil ca il veti rata de multe ori mai ales in dueluri.
Zdruncinarea:
Avantaje:
-Loveste mai multe tinte;
-Are sansa la necunostiinta de 30% la P;
-In dueluri sau warr-uri nu o veti rata asa de usor ca Atacul Spiritului sau Zdrobire.
Dezavantaje:
-Timp de racire mare;
-Daune minime.
Atacul Sabiei:
Avantaje:
-Loveste o singura tinta;
-In dueluri sau warr-uri nu o veti rata asa de usor ca Atacul Spiritului sau Zdrobire;
-Este un skill cu sansa la necunostiinta
Dezavantaje:
-Timp de reincarcare mare;
-Daune minime.
SURA MAGIE NEAGRA
Considerat cel mai bun caracter in duel!
Primul lucru de pus la punct este statusul, fara un build adecvat nu veti reusi nimic in dueluri. Statusul de baza este raportul INT:VIT 2:1, daca aveti iteme cu Pv puteti merge cu un raport care tinde spre finalizarea INT-ului cat mai devreme, de ex INT:VIT 5:1.
De ce INT si VIT ?
INT- ul este vital unui sura (mai ales celui pe magie neagra,vrajile cer foarte mult pm),INT-ul ne da PM (Bara albastra) si automat si regenerare PM,pe langa asta INT imbunatateste apararea magica (veti lua mai putin damage de la adversari care folosesc atacuri magige,ex:shaman sau chiar un alt sura) si Atacul magic (toate skillurile noastre isi iau forta din INT => damage mare) 1INT=20pm +Ataca & aparare magica
VIT- ul reprezinta forta vitala,fara aceasta,nu vom avea pv mult si aparare.Fiecare caracter necesita VIT. 1VIT=40 pv&1 aparare
Acum ca aveam un status "ca la carte" trebuie sa ne ocupam de skilluri (competentele, vrajile, puterile, cum preferati sa le numiti)
Sa le analizam intai:
Spiritul Flacarii: Damage la M1 cu o arma intermediara ~ 2000,dar continuu, precum consumul de pm. Recomand Masterul 1.
Lovitura Intunecata: Damage mediu dar timp de incarcare foarte scurt (7 secunde),datorita timpului de incarcare extrem de scur recomand Master 2.
Protectia Intunecata: Reducere daunele cu x%, la G1 reduce aprope jumate din daune + ne da niste aparare, utila si in pvm, dar in pvp contra caracterelor care dau dmg fizic mare (ex. Razboinic Corporal) este o adevarata salvare. Recomand Masterul 3
Sfera Intunecata: Dmg mare precum si timpul sau de incarcare (24 secunde),dat fiind faptul ca avem de ales intre Sfera inunecata si Lovitura Spiritului (Vedeti mai jos descrierea) recomand Sfera Intunecata Masterul 4. Aici vorbim de levele mari, si nu o sa avem timp/Pv ca sa dam de mai multe ori Lovitura Spiritului, mai bine dam un dmg mare ca sa incercam sa doboram adversarul repede ca sa nu ne doboare el primu decat sa asteptam incarcarea skillurilor. Masterul 4.
Lovitura Spiritului: Dmg mic iar timp de incarcare mediu (12 Sec.).Masterul 5.
Lovitura Focului:Timp de incarcare mediu (12 sec.) dar fiind faptul ca nu e nici cel mai puternic skill nici cel mai rapid si care nu este doar pvp recomand M6 (Daca ajungeti pana aici,acesta este un ghid full pvp deci cam greu...)
Bonusuri:
Bonusul suprem este pv, pv= rezistam mai mult, mai dam 2-3 ori cu spiritu si cu Lovitura Intunecata. Viteza farmecului iar este un bonus vital, faceti imposibilul ca sa aveti 20% pe armura si un colier bun. Critic si Patrundere sunt intodeauna bine venite, numa sa le aveti. Cam astea sunt cele importante. Bonusul semi-om iarasi este util in pvp.
Pe arma: Impotriva semi-oamenilor, Viteza farmecului. Daca le aveti pe astea doua maximizate nu veti avea probleme, celelalte bonusuri sunt minore si nu are rost sa bagam atatia bani doar in arma.
Pe armura: Sansa x% de a reflecta atacul corporal, Pv si iarasi viteza farmecului.
Pe accesorii: Pv-ul joaca un rol esential in duel, cu cat aveti mai mult pv cu atat rezistati mai mult asta inseamna foarte mult. Critic iarasi este un bonus important, veti prinde foarte des critic. Astea 2 ajung, celelalte bonusuri sunt secundare, unele dintre ele chiar foarte utile dar nu esentiale.
SURA ARME ~ Full PVM
Competente:
Tais vrajit:
- Mareste atacul
- O parte din paguba primita va fi absorbita de Pv
- Mareste damage’ul dat de celalalte skilluri ca Vartejul Dragonului sau Lovitura Degetului , nu mareste damage’ul dat de Risipirea Magiei
- Puterea atacului este marita cu fiecare punct pus pe INT ( plus iteme cu bonus de INT )
- Acest skill la P ( Perfect Master ) cu 90 INT ( valoarea maxima fara bonusuri ) va da aproape 600 atac si 12% paguba absorbita de Pv
Lovitura degetului:
- Skill’ul cu cel mai mare damage.
- Loveste doar monstrii din fata voastra.
- Timp de incarcare mic ( 10 secunde )
-Are o sansa de a ignora aparare inamicului .Aceasta sansa depinde de M’ul respectiv , valoarea maxima fiind 12% la P ( Perfect Master ) .
-INT creste damage’ul dat dar nu creste si sansa de ignorare a atacului .
-Sansa de ignorare a apararii functioneaza doar cu acest skill .
Armura vrajita:
-Acest skill creste apararea si are o sansa de reflectare a atacului corporal.
-Amandoua sunt influentate de INT.
-La P ( Perfect Master ) aveti 150 aparare si 45% reflectare.
-In PvP ( Player vs. Player ) , reduce o mica parte de damage facuta de loviturile corporale si skilluri
Vartejul dragonului:
-Al 2’lea cel mai puternic skill.
-Timp de incarcare mediu ( 15 secunde ).
-Loveste toti monstrii din jur ceea e face acest skill perfect pentru lvl’ing.
-Are o sansa de ignorare a atacului inamic ( Da , asa functioneaza . 12% la P ) cand este folosita in momentul potrivit cand tu primesti loviturile.
-INT’ul mareste damage’ul dar nu mareste sansaa de ignorare.
Teama
-Reduce dmg’ul primit de mobi , maximul damage redus fiind 37% la P.
-Daca lvl’ul tau este mai mare decat al mobului iar acesta este agresiv ( * ataca automat ) nu te va mai ataca.
-Mareste sansa ca oponentul sa rateze atacul ( *MISS) , desi pare sa functioneze mai mult cand esti atacat de mobi distanti . ( *ataca de la distanta ex : arcasii din DT )
-INT’ul nu afecteaza acest skill in nici un fel.
Risipirea magiei
-Este un atac bazat pe magie.
-Are o sansa de oprire a vrajilor ajutatoare ( * gen : spiritul flacarii , accelerare , aura sabiei , corp rezistent )
-Timp de incarcare mic ( 12 secunde )
-INT’ul creste sansa de anulare si damage’ul dat.
-Nu este afectat de bonusul ,, tare impotriva x sau rezistenta impotriva x “
Este doar o mica diferenta intre Sura’ul Arme PvP si cel PvM , unii oameni iubesc sa spuna ca sunt constructii diferite si schimba ordinea masterelor doar pentru a fi mai ,,originali”
Constructia PvP va folosi Rispirea Magiei in loc de Teama.
Constructia PvM va folosi Teama in loc de Risipirea magiei.
Constructie:
Acest pas este foarte important. La inceputul jocului, toti jucatorii au nevoie de HP-VIT si INT/STR/DEX. La sura, ne vom concentra pe INT care ne da bonusul la skillul ,,tais vrajit”.
Dupa cum bine stiti, sunt 3 puncte de status/lv.
- 1 VIT – 2 INT => paba cand VIT=40 ( 40 VIT- 80 INT )
- max INT => ( 40 VIT – 90 INT )
- 3 DEX pana la 64 de puncte => ( 40 VIT – 90 INT – 64 DEX )
Acum puteti pur si simplu sa puneti toate punctele pe VIT , marindu’va Hp’ul sau puteti pune puncte pe STR pentru dmg.
In acest moment , bonusurile noastre sunt indreptate catre bonusuri cu HP pentru a putea pune puncte pe STR si sa ne marim dmg’ul.
De ce doar 64 DEX ?
Pentru ca , avand aceasta cantitate primiti 25% reducere a pagubelor , la 90 DEX aveti 30% reducere , dar punand acele puncte pe STR va mariti dmg’ul vizibil.
Bonusuri:
-12 INT
-sansa unei lovituri mortale
-sansa otravire
-sansa unei lovituri patrunzatoare
-viteza farmecului
-sansa de a bloca atacul corporal direct
NINJA LAME
Caracterul Ninja (lama) este fara indoiala un caracter bun in PVM, dueluri si uciderea adversarilor cu putine lovituri, totusi este unul dintre caracterele cel mai greu de folosit la maximul abilitatilor sale.
Ca dovada spre deosebire de alte clase (ex: sura: rau sau bine este de ajuns sa faci click pe o tasta si Competenta (skillul-magia) isi atinge obiectivul si face mereu aceeasi dauna, competentele ninja Corp la Corp (lama) au cerinte specifice si cer o atentie particulara asupra tacticilor, care sunt destul de greu de folosit (fara a mai pune la socoteala ca lupta Corp la Corp este mai dificila ca cea de la distanta).
Un sfat: Nu va descurajati daca Ninja (lama) al vostru vi se va parea slab la inceput! E de ajuns sa faceti mai multa experienta de joc si sa continuati sa cresteti si sa va imbunatatiti Caracterul pt a iesi invingatori in dueluri (PvP), razboaie si multe alte situatii.
Cum se construieste un Ninja (lama) :
Status
VIT: face personajul mai rezistent (acesta este un Status fundamental)
Mareste: HP (40 pentru fiecare punct), Apararea (1 pentru fiecare punct), regenerarea HP si rezistente ( u cat mai multa Vit cu atat dureaza mai putin efectele negative).
INT: mareste forta si rezistenta mentala a Personajului, deci MP, Apararea Magica, Regenerarea MP, Atacul Magic (doar la Shaman si Sura). Nu reduce timpul de reincarcare a Competentelor.
STR: mareste potenta in corp la corp a personajului, deci daune medii (adica acelea date cu sabii, pumnale. etc ), dauna maxima a Competentelor si intr-o foarte mica masura si HP.
DEX: face ca personajul sa fie mai putin vulnerabil si stabilizeaza daunele. Se gaseste printre bonusurile obiectelor (ex: la scuturi) sau, caracteristica a unora dintre acestea (cercei) cum ar fi Flexibilitate.
Mareste :
-Daunele minime , adica prima valoare dintre cele doua de atac (Str face contrariul mareste daunele maxime). Concluzia este ca imbunatateste daunele.
-Daunele Competentelor NON magice , deci toate acelea ale unui Ninja (de retinut, pentru a evita confuzia ca INT nu mareste daunele Competentelor unui Ninja).
-Valoarea Eschivei, valoare marita exclusiv de DEX care reduce in procentaj orice tip de dauna impotriva voastra (magic si non-magic). Cu DEX la maxim (90), Eschiva este circa 30%. Deci este o foarte buna aparare in plus.
Nu mareste nimic altceva, nu mareste viteza de miscare, nici viteza de atac, si nu evita atacurile.
Analizand fiecare Status, concluzia este ca VIT si DEX sunt statusurile fundamentale ale unui ninja.
Constructia cea mai buna pe care un jucator ce foloseste un Ninja o poate adopta este aceea zisa si : "Full DEX". Deci este nevoie :
-De a mari numai si numai Vit si Dex pana la maximul lor, adica 90. Este recomandabil sa fie marite tinand cont de proportia VIT: DEX = 1: 2, dar este subiectiv, se poate alege marirea urmarind si alte proportii echilibrate - (ex: VIT : DEX = 2 : 3; etc.)
-Sa lasati INT si STR la nivelul de baza
-Odata ce ati ajuns la maxim cu VIT si DEX , mariti STR , pentru ca INT nu influenteaza cu nimic potenta unui NINJA, ajuta doar sa economisiti Licorile Albastre
Un Full-Dex este avantajat in PvP; din fericire, avantajele date de DEX se fac simtite si in PvM.
Competente:
Imbunatatirea Competentelor este cea mai subiectiva parte din constructia unui Personaj. Competentele unui Ninja (lama) sunt:
Ambuscada: consista intr-o injunghiere a adversarului. Este poate cea mai puternica dintre Competentele unui Ninja, sau cel putin cea mai utila. Primeste un bonus destul de important la dauna daca adversarul este injunghiat pe la spate, chiar si cand este folosita sub efectul Camuflajului.
Pro:
-posibilitatea de a face daune foarte elevate
-timp scurt de reincarcare (15 sec)
-loveste pe suprafata extinsa (util si in PvM si in PvP)
Contra:
-daune instabile
-posibilitate de a rata executia
-dificila de folosit bine (nu mereu se poate reusi injunghierea din spate)
Recomandata ca prima Competenta la M.
Pumnal rulant: consista intr.o serie de roti. Aceasta Competenta este cea mai dificila de folosit , dar poate fi fatala adversarului. Aveti posibilitatea de a lovi nu doar odata , ci chiar de 2 pana la 4 - 5 ori.
Pentru a lovi de cel putin 2 ori , este necesara sincronizarea perfecta in a face pumnal rulant imediat dupa terminarea combo-ului cu pumnalele si aruncarea in spate a adversarului. Pentru a face 3-5 lovituri... este nevoie de experienta de joc.
Pro:
-posibilitatea de a devasta adversarul
-posibilitatea de otravire (putina - ajunge la 4% la G1! - dar foarte eficienta)
-poate fi folosita impotriva unor grupuri mari de monstrii sau adversari , facand daune multora dintre acestia si otravind aproape de fiecare data pe cineva (utila si in PvP si in PvM)
-utila pentru a "fugi" de grupuri de adversari sau monstri
Contra:
-timp de reincarcare elevat (25 de sec)
-rezulta inefectiva impotriva personajelor pe cal sau cu viteza de atac mare ( pentru ca este greu sa termini combo-ul cu pumnalele in favoarea ta)
Recomandata ca 1 , 2 , sau a 3 a Competenta la M in functie de constructia dorita
Nor de otrava: Ninja scuipa otrava impotriva adversarului. Competenta contestata dar fara indoiala utila, pentru ca otravirea este unul din punctele de forta al unui Ninja. Norul face dauna magica , netta, care ignora apararea adversarului.
Pro:
-capacitatea de a otravi
-capacitatea de a ataca cu un minim de distanta
-loveste pe suprafata extinsa (util in PvM si incaierari)
-nu rateaza
Contra:
-timp de reincarcare foarte mare (25 de sec)
-dauna redusa fata de alte Competente
-timp de lansare lung
Recomandata ca a 2 a sau a 3 a Competenta la M
Atac fulger: Ninja sprinteaza inspre adversar. Este abilitatea Ninja cea mai originala, chiar daca este mult mai inutila ca altele.Are o buna valoare tactica si face o dauna sigura (nu este influentata sau scazuta de nimic) destul de mare (ca sa se inteleaga mai bine, face o dauna mai mare decat o Viclenie facuta rau , daca cele 2 Competente in cauza, au acelasi nivel).
Pro:
-da jos adversarul
-se poate ataca de la distanta
-daune destul de bune
-timp de reincarcare mediu (20 de sec)
-util pentru a iesi dintre pereti sau pentru a fugi de monstri/adversari
-se dovedeste util in PvM, lovind pe arie extinsa si facand destul de multe daune
Contra:
-de multe ori nu se reusete executia
Recomandat ca a 3 a sau a 4 a Competenta la M
Camuflaj: se devine invizibil - efect care dispare daca se ataca - pentru o anumita durata de timp.Forta acestei abilitati consista in bonusul de camuflaj care il ofera. Daca este combinata cu Viclenie , permite unui Ninja sa fie devastant in razboi, dand lovituri mortale adversarilor cu putina viata ramasa castigand astfel puncte pentru propria Breasla ;dar a mari Camuflaj inseamna sacrificarea unei Competente de atac : in medie , aceasta Competenta trebuie ajutata cu cel putin alte 2 Competente (ex: Ambuscada , Pumnal Rulant, Camuflaj , ca secventa a celor 3 Competente de dus la Maestru).
Pro:
-daunele Ambuscadei sunt foarte elevate
-util pentru a reincarca HP si Competentele
-util pentru a evita atacurile monstrilor ostili ( ex: tigru alb)
Contra:
-inutil in PvM
-se reincarca in 60 de sec , o eternitate , dar durata camuflajului creste odata cu cresterea nivelului Competentei
-din pacate puteti fi loviti chiar si cand sunteti camuflati
Recomandat ca a 4 a sau a 5 a Competenta la M
Recomandat este ca la inceput sa puneti cate 1 punct la fiecare Competenta si apoi sa va concentrati pe una singura de ridicat la Maestru ( de preferinta la 17 puncte, cu un pic de ajutor de la Batranica). Acelas lucru cu a 2 a Competenta si apoi cu a 3 a si tot asa-
Bonus cautat: Posibilitate de otravire , lovituri patrunzatoare, Flexibilitate.
Amintiti-va ca pumnalele cresc daunele Competentelor dar sabiile NU.
NINJA ARC
Status:
Metoda ,,traditionala" de construire a arcasului este 2 DEX-1 VIT.
`Ce inseamna DEX? Well, la ninja Dex'ul joaca un rol foarte important, scazand dmg'ul primit si marind dmg'ul dat de competente.
`Ce inseamna VIT? Toate clasele au nevoie de VIT, punctele puse pe aceasta marind PV'ul si DEF .
Dupa ce aceste 2 statusuri vor fi maximizate (90) continuam cu punctele pe STR iar apoi pe INT. Nu ar strica cateva puncte pe INT (8-9) pentru a reduce consumul de potiuni albastre.
Competente:
Primul master la ninja'ul pe arc ar trebui sa fie sageata otravita, nu da mult dmg dar are o sansa de otravire foarte ridicata (46% la M5) iar cu acest skill puteti otravi mai multi mobi/oponenti. Dupa ce ati facut M1 la sageata otravita, punteti toate punctele pe sageata de foc (skillul cu cel mai mare dmg din toate competentele) iar asemanator sagetii otravite, puteti rani mai multi mobi/oponenti .
Al 3'lea M ar trebui sa fie facu repetat, poate ataca o singura tinta dar are un dmg destul de frumos iar timpul de incarcare relativ mic (15 secunde)
Al 4'lea M este decizia dvs:
Ploaie de sageti: Dmg mic dar foarte bun la luring (to lure= a atrage) si in warr'uri deoarece poate lovi mai multi oponenti.
Mers de fulg: Acest skill, la ninja arcasi nu ofera nici un bonus in plus, cum face camuflajul la ninja (bonus ambuscada) sau la samani (viteza farmecului) ci doar ofera o viteza destul de mare de deplasare, foarte folositoare atat in luring cat si in war sau dueluri.
Ca o paranteza, cu mers de fulg ridicat la P si un scut imun la necunostiinta nimeni nu te poate atinge.
SAMAN ZMEU
Saman-ul Zmeu (Dragon) beneficiaza de 6 skilluri dintre care 3 skiluri sunt pentru buff iar celelalte 3 de atac.
Competente:
Talisman Zburator: Are cel mai mic timp de incarcare si anume 7 secunde,care urmareste adversarul pana la un anumit interval.Descrierea skillului in joc poate fi inselatoare : "Atac asupra mai multor tinte",dar in realitate Talismanul zburator poate lovi maxim 2 tinte daca ele sunt apropiate una de cealalta cand skilul loveste tinta.Talismanul Zburator este un skill valoros pentru saman dragon datorita capacitatii sale de a se bloca pe o tinta,chiar daca aceasta este in miscare.Asta este buna pentru pvm cu scopul de a aduna mobi,si foarte buna in pvp pentru sarcina de a pune jos un inamic ce incearca sa scape.
Aruncarea Dragonului: Este un skill rapid, cu multe avantaje.Are doar cu o secunda mai mult timpul de incarcare decat Talismanul Zburator.Face un pic mai multe daune,si are o sansa sa cauzeze foc de durata asupra tintelor.Orice posibila tinta ce se afla in raza lui de actiune primeste maximul daunelor skill-ului.Daunele focului de durata sunt similare cu otravirea,cauzand daune fixe de-a lungul timpului.Cu aceste proprietati,Aruncarea Dragonului este un skill valoros pentru orice Shaman Dragon.Cu toate acestea nu urmareste tinta daca este in miscare,si cere o tinta fixa.
Ragetul Dragonului: Orice tinta in raza de actiune (in acest caz un cerc in jurul caracterului shaman) primeste daune de la skill. De asemenea are sansa de a cauza foc de durata.Are cel mai mare damage dintre toate skillurile ofensive ale shamanului dragon, insa detine cel mai indelungat timp de incarcare : 20 secunde. Un avantaj il constituie faptul ca nu este necesar sa alegi o tinta specifica. Este folositor si pentru pvm si pentru pvp.Pentru pvm in special,atunci cand descaleci calul,avand tinta pierduta,cauzand daune tuturor mobilor din jurul shamanului. In pvp, este mai avantajos impotriva adversarilor care au viteza mare de miscare si sunt greu de ales ca tinta.
Binecuvantarea: Este unul dintre cele mai solicitate skill-uri de aparare in pvm,atunci cand din grupa face parte un shaman zmeu, al doilea dupa acesta fiind Forta Dragonului. Binecuvantarea reduce suma daunelor atacului corporal primit in functie de punctele de inteligenta detinute de shaman. Durata de incarcare a skill-ului este de 10 secunde.
Reflectia: Este un alt buff de aparare a carui eficacitate a fost mult timp dezbatuta.Avand in vedere marea cerere a celorlalte 2 buff-uri ,reflectia este dusa la master foarte rar de catre un shaman dragon,asta doar daca scopul shamanului nu este sa fie pur buffer.Reflectia face exact ceeea ce numele skillului sugereaza si anume reflecta un procentaj din daunele primite de la adversari cauzandu-le lor damage. Si acest procentaj depinde de numarul punctelor de inteligenta ale shamanului. Cu toate acestea reflexia nu reduce la fel de mult daunele primite ca binecuvantarea. Efectul reflexiei este de asemenea diminuat de efectul binecuvantarii.In ciuda ambiguitatii skill-ului, multe persoane au incercat Reflectia gasind acest skill foarte ajutator.
Forta Dragonului: Fara indoiala este cel mai dorit buff pe care un shaman dragon il poate da aliatilor. Creste sansa de lovituri critice, depinzzand in tottalitate de numarul punctelor de inteligenta ce le detine shamanul. Este extrem de util atat in pvm cat si in pvp. Timpul de incarcare este de 10 secunde. Durata skillului depinzand si aceasta de numarul punctelor de inteligenta.
Focul de durata, ce a fost mentionat mai sus,este aproape similar cu otravirea. Cauzeaza damage de 10 ori pe o anumita perioada de timp. Aruncarea dragonului si Ragetul Dragonului au aceeasi sansa de a da foc adversarilor, si poate fi crescuta de levelul skill-ului si de numarul punctelor de inteligenta ce le detine shamanul.
Construirea shamanului dragon hibrid (hibrizi se numesc cei care opteaza pentru combinarea buffurilor cu skillurile de atac) Skill-urile cele mai des intalnite sunt: Aruncarea dragonului si Ragetul dragonului imrepuna cu 2 skilluri de buff Forta dragonului si Binecuvantarea. Insa un shaman hibrid poate alege oricare dintre cele 3 combinatii pentru skill-urile de atac:
Aruncarea Dragonului si Ragetul Dragonului. Skill-ul ce are sansa de atac posibila asupra mai multor tinte daca acestea se afla in raza lui de actiune impreuna cu cel care ofera cel mai mare damage dintre toate skillurile shamanului dragon. Aceste doua skilluri oferind sansa mai mare de a cauza foc de durata.
Aruncarea Dragonului si Talisman Zburator datorita timpului de incarcare foarte mic.
Talisman zburator si Ragetul dragonului.O rara ,dar efectiva combinatie,talismanul folositor pentru lure si pentru pvp, Ragetul care ofera cel mai mare damage,avand si sansa pentru foc de durata.
La al 5-lea master, shamanii hibrizi obisnuiesc sa nu tinda spre Talismanul Zburator. Asta depinzand doar de stilul dorit de shaman.Reflectia poate fi de asemenea un al 5-lea master folositor.
Statusul pentru shamanii hibrizi: Primele statusuri ce trebuiesc crescute sunt INT si VIT.INT pentru damage-ul skillurilor si forta buff-urilor si VIT pentru supravietuire si aparare. La levele mai mari hibridul poate sacrifica punctele de la VIT, sau pur si simplu sa adauge STR sau DEX depinde daca tind mai mult spre pvm respectiv pvp.
Construirea Shamanului PvM.
Un shaman dragon pvm este foarte asemanator cu un hibrid. Cea mai mare diferenta dintre cei doi provine de la status. Aspectul competentelor este foarte asemanator daca nu chiar identic.
Skill-uri PvM. Inca o data buff-urile sunt aceleasi ca la shamanul hibrid.Binecuvantarea si Forta Dragonului. Cat despre skill-urile de atac, un shaman pvm tinde mai mult spre o combinatie de competente ce include Ragetul Dragonului pentru proprietatile sale si anume: nu este necesara selectarea unei tinte,si pentru damage-ul cauzat.
Statusul pentru un Shaman PvM este 2 INT 1 VIT pana la full INT dupa care se adauga puncte si la DEX
Construirea Shamanului PvP. Un Shaman Dragon de succes contruit PvP este rar intalnit.Are nevoie de bonusuri si echipament specific pentru a fi competitiv.Cu toate acestea competentele sunt usor de ales.
Skill-uri Shaman PvP. Pentru primele 4 mastere,nu este o decizie prea mare de luat. Toate cele 3 skilluri de atac : Ragetul Dragonului, Aruncarea dragonului,Talismanul Zburator impreuna cu Forta Dragonului construiesc un shaman dragon PvP. Ca autor al acestui ghid,as vrea sa punctez ceva. Am vazut alte ghiduri ce recomanda ca un Shaman Dragon PvP aduc la master cele 3 skilluri de atac prima data. Eu recomand ca Forta Dragonului sa fie adusa la master a doua sau a treia data. Motivul pentru asta este ca inainte de a ajunge la un nivel destul de mare pentru a avea 4 mastere,avand un decent level la Forta Dragonului poate ajuta un shaman zmeu sa faca level singur cat si ca ajutor la levele mai mici. Ordinea celor 3 skilluri de atac variaza si pot fi facute dupa preferintele proprii.
Status Shaman PvP. Un shaman dragon PvP are nevoie de INT care creste sansele de critic la Forta Dragonului deasemenea si sansa de a cauza foc de durata. Din acest motiv, un saman zmeu pvp ar trebui sa aiba cat mai multe puncte de INT posibil. La levele mai mici, maxim VIT este important pentru supravietuire. Dupa lvl 70/75 este recomandat ca un anumit numar de puncte de pe VIT sa fie transferate pe DEX pentru a majora damage-ul skillului. STR are o valoare apropiata de 0 pentru shamanul dragon PvP.
Alegerea armelor pentru un shaman dragon poate fi vitala pentru construirea specifica, dar acolo sunt cateva optiuni generale si bonusuri care pot fi explicate.
Shamanii au arme unice, fiind singura clasa care nu poate manui o sabie,dar singura clasa care poate tine un evantai sau un clopot.
Alegerea dintre folosirea unui evantai sau a unui clopot in orice situatie poate fi simpla. Desigur prezenta pietrelor si bonusurilor pot afecta in mare masura eficienta uneia dintre cele doua arme, dar in general sunt cateva alegeri simple de facut.
In cazul PvM unde shamanul lupta de pe cal (asigurat ca shamanul detine un cal armat sau militar), alegerea este exclusiva pentru folosirea unui clopot. Exista cateva motive pentru asta, cel mai evident fiind ca evantaiele sunt ineficiente in lupta de pe cal. Cel mai important, clopotele in general au o valoare a atacului mai ridicata decat evantaiele de acelasi level si calitate.
Shamanul poate de asemenea excela in PvM fara sa lupte de pe cal folosind un evantai, in special cu viteza mare de atac. Shamanul poate cauza un damage mare, rapid cu skilluri succesive, si poate de asemenea sa-si dea buff cu usurinta in timp ce constant se bate cu adversarii.
Sprijinul shamanului se bazeaza mai mult pe bonusurile de pe iteme decat itemele in sine, pentru shamanul hibrid ce lupta de jos, un evantai poate fi preferat pentru cazurile in care shamanul este nevoit sa lupte de jos pentru a se apara.
Pentru PvP, un evantai este aproape intotdeauna preferat, oferind o valoare a atacului magic mai ridicata, care creste dmg-ul skillului. Exceptie de la aceasta regula este clopotul orhidee care la +9 are valoarea atacului magic mai mare decat orice evantai.
SAMAN VINDECARE
Samanul vindecator este cea mai versatila clasa si este pur si simplu imposibil de spus care este "reteta" ideala, fiecare fiind liber sa-si dezvolte un stil propriu. Aceasta este o abordare personala a samanului vindecator in pvp.
Statusul general recomandat este 1 VIT 2 INT. Eu recomand 1 VIT 5 INT pana aveti INT la maxim, iar apoi full VIT si full DEX. STR este ultimul. Explicatia este simpla, ca shaman in pvp NU aveti nevoie de aparare. Stiu, suna ciudat dar chiar asa este, iar viata poate fi suplimentata bine mersi prin obiecte cu mult pv dar mai ales prin skill-ul leac. Deci puteti lejer sa mergeti pe acest raport un pic extrem.
Competentele:
Adevarata putere a shamanului sta in competente. Fara ele e mai slab ca un caine flamand, iar cu ele un adevarat reaper.
Leac. Unealta cea mai de pret si motivul principal pentru care veti castiga majoritatea duelurilor. Obligatoriu acesta va fi primul master.
Chemare Fulger. Principalul skill ofensiv. Are un timp de incarcare maricel (comparativ cu celelalte), dar damage-ul imens si mai ales sansa de necunostinta merita cu varf si indesat. Faptul ca are area damage este un bonus inutil in pvp. Masterul 2
Accelerare. Unul dintre cele mai subestimate skill-uri din joc. Viteza de miscare si viteza farmecului sunt vitale in orice duel. Veti vedea cand ajung la tactici motivele exacte. Masterul
Aruncare fulger. Viteza foarte buna (7 secunde) si damage consistent. Alternativa la al doilea master in locul chemarii datorita acestei viteze. Pacat ca nu are sansa de necunostinta.
Gheara fulger. Viteza decenta si daune bune dar datorita faptului ca nu e nici cel mai rapid si nu are nici sansa de necunostinta il recomand ca al 5-lea master.
Atac fortat. O ineptie. Cel mai prost skill din tot jocul. Nu as pune puncte pe el nici macar dupa ce as avea 5 mastere.
Echipament
1. arma trebuie sa fie obligatoriu clopot antic sau evantai vant toamna cu paguba competentei cat mai mare. Paguba medie nu conteaza. Incercati sa puneti pe arma o piatra a reintoarcerii cat mai mare si pietre anti razboinic si anti sura.
2. armura nu prea conteaza ce este cat timp are piatra grabei cat mai mare. Bonus de pv si bonus la viteza farmec.
3. scut imun la necunostint.
4. restul mult pv si mult INT. Bonusuri de viteza farmec sunt binevenite.
Note generale
Incercati sa aveti cat mai mult pv viteza de miscare si viteza farmec.
PV. Mult pv inseamna ca rezistati mai mult in caz ca sunteti prins de un stun si incasati cateva vraji. Cu cat aveti mai mult cu atat veti putea sa rezistati mai mult in dueluri. Bonusuri de pv, bratari de argint/aur alb, cercei de abanos, etc.
Viteza de miscare. Cu o grabei +6 papuci la +9 si G la accelerare ajungeti pe la 188 viteza de miscare. Adica nu o sa va prinda nimeni. Si cine nu te prinde nu-ti va da dmg.
Viteza farmec. Unul din aspectele ignorate chiar de multi shamani din pacate. La viteza 200 timpul de incarcare al vrajilor se injumatateste. Adica dati de 2 ori mai repede in adversari cu vrajile voastre. Un shaman cu viteza farmecului 200 si master pe aruncare fulger va fi o adevarata mitraliera si va da acest skill la fiecare 3,5 secunde.
Strategi de duel:
Si iata ca am ajus si la cel mai important aspect al acestui ghid. Chiar daca statusul e perfect si competentele puse la fel tot nu veti face mare branza in dueluri daca nu aveti o tactica buna. Trebuie sa ghiciti adversarul sa-i cunoasteti vrajile si mai ales ordinea in care le da. De ex un razboinic corp va da vartej si taietura tripla imediat dupa ce v-a prins stun. Deci calculati cat timp a mai ramas intre stun-urile lui si aveti grija sa va prinda cu viata full altfel riscati sa muriti din stun+vartej+tripla.
Dupa cum am spus si la inceput apararea nu conteaza dar viteza da. Am spus asta pentru ca intr-un duel trebuie sa fugiti. Alergati aparent
haotic pentru a nu lasa adversarul sa va anticipeze directia, dar in acelasi timp aveti mare grija la obstacole si la adversar. Cel mai rau lucru care se poate intampla e sa ramai intr-un colt in timp ce un sura magie te seaca cu spiritul flacarii. In 3 secunde esti pe jos iar
adversarul rade de tine.
Invatati raza de actiune a diverselor vraji ale adversarilor (tropait, spirit flacara, etc) si incercati pe cat posibil sa va tineti in afara
acesteia. Veti reusi acest lucru datorita vitezei superioare (nu uitati de skill-ul accelerare).
Dati de la distanta cu tot ce aveti si continuati sa fugiti pana cand adversarul e mort. Vindecati-va cand aveti nevoie dar atentie la ce distanta este adversarul. Vindecarea nu se poate face din alergare si cu un adversar aproape riscati sa muriti.
Singura situatie in care este permis sa veniti sa dati de aproape cu clopotul/evantaiul este daca adversarul este foarte slab. Altfel nu aveti nici o sansa.
RAZBOINIC CORP
Punctele status pentru un razboinic corp se pun 2VIT - 1STR. De ce?! Aura sabiei confera un dmg relativ mare, deci, practic compenseaza STR-ul. In schimb razboinicului corp ii lipseste apararea, de aceea el trebuie sa reziste lurelor, si are nevoie de aparare. Personal, cred ca razboinicul corp nu are nevoie DELOC de INT deoarece atac magic nu are iar pt magiile folosite exista licorile albastre.
VIT: "PV si apararea sunt imbunatatite" -2
INT: "PM si puterea magica sunt imbunatatite" -0
STR: "Valoarea atacului este imbunatatita" - 1
DEX: "Exactitatea si evadarea sunt imbunatatite" - (dupa 90 VIT 90 STR full)
Competente:
Aura Sabiei: Aceasta vraja trebuie sa fie primul Master (M) la un razboinic corp deoarece consta in marirea atacului/ damagelui. Atacul provcat de acest skill creste odata cu punctele puse pe STR.
Iures: Marirea vitezei de atac si marirea vitezei normale, recomanadat ca al doilea skill, foarte folositor de pe calul armat/ militar
Vartejul Sabiei: Poate fi pus si ca al doilea skill, atac asupra mai multor tinte, un damage foarte mare.Indicat daca inca nu aveti calul armat sau decideti sa cresteti de jos.
Incizie tripla: 3 lovituri de arma, skllul poate fi ratat, foarte bun atat PvP cat si PvM.
Izbitura: Recomandat al 5-ilea skill, are sansa de stun, skillul poate fi ratat daca inamicul se deplaseaza la o distanta destul de mare.
Strategii de duel:
Aceasta este o strategie clasica aplicata de toti razboinicii corp de aceea cand va luptati cu un caracter care are sansa de stan conteaza foarte mult cine da primul
La inceput: Aura sabiei + Iures
In duel: Izbitura -> Vartejul Sabiei -> Incizie tripla -> Lovituri de arma pana cand se reincarca skillurile.
Daca doriti un caracter PvP indicat ar fi itemele cu PV, aparare sabie, aparare 2 maini.
Pentru un caracter PvM folositit itemele cu PV si eventual critic.
RAZBOINIC MENTAL
Razboinicul Mental este cunoscut ca si "Tanker", de ce? Pentru ca datorita corpului rezistent el este prevazut cu o aparare care-i permite sa inlature in jurul sau grupe uriase de monstrii.
Acest razboinic mai este cunoscut ca si caracterul cu cele mai lente skill-uri si cele mai greu de utilizat, astfel incat , va trebui sa practice foarte mult inainte sa le stapaneasca bine. Razboinicul Mental este cu siguranta un caracter independent.
Acest ghid este doar un aviz cu modul cu modul in care ar trebui dumneavoastra sa faceti Razboinicul mental.
Avantajele Caracterului:
-Nu veti avea nevoie de potiuni cu PV la fel de mult ca si alte caractere
-Veti avea destula aparare cea ce va va transforma intr-un tank
-Veti creste in nivel destul de usor
-Veti avea nevoie de armuri cel putin +5(*adica nu neaparat totul+9 va veti descurca si cu una+5)
Dezavantajele Caracterului
-Veti avea nevoie de arme foarte bune cel putin +7 , si in special arme care se folosesc cu 2 maini
-Veti folosii ceva potiuni de Mana si va va lua ceva timp la spart metine , ucis monstrii, etc.
Inceputul...
Incepeti sa cresteti pana la cel putin level 5.
La fiecare level veti primi 3 puncte de status pe care le veti distribuii astfel : 2 STR (Atacul) si 1 VIT (Vitalitatea).
Primiti 1 punct pentru competente la fiecare level. Cand incepeti la level 1 nu primiti niciun punct pentru levelul pe care il aveti deja, asa ca de Razboinic Mental vorbim numai de la level 5 cand veti avea deja 4 puncte.
Cand ajungeti la nivelul 5, duceti-va la invatatorul de putere mentala si puneti un punct pe Corp Rezistent , Atacul Spiritului , Zdruncinare , Zdrobire / Atacul Sabiei.
La level 6 veti pune punctul acumulat pe skill-ul ramas.
Sa nu uitati niciodata sa duceti la capat toate misiunile deoarece aceste sunt o oportunitate sa castigati Experienta , Yang , Iteme si Echipament care va vor fi foarte utile in joc.
Statusul
Ei bine, in opinia mea, ar trebui sa faceti 2 Str. 1 Vit, pana cand Str. est plin (*adica 90 de puncte adaugate). Dupa ce Str. este complet continuati cu adaugarea de puncte pe Vit si apoi pe DEX (Dexteritate).
Unii oameni cred ca este ciudat adaugarea de puncte pe Vit dupa ce au str. full , dar cred ca Aparare si PV nu sunt niciodata de ajuns.
Competente
PvP > Corp Rezistent > Atacul Spiritului > Zdrobire > Zdruncinare > Atacul Sabiei
PvM > Corp Rezistent > Zdruncinare > Zdrobire > Atacul Spiritului > Atacul Sabiei
Corp Rezistent
Avantaje:
-Creste aparare instant
-Cu Corpul Rezistent activat la G1, sau mai mare, Ninja Lama va da doar 2 lovituri maxim cu Pumnalul Rulant.
Dezavantaje:
-Scade viteza de miscare
-Este un skill care poate fi inlaturat folosind skill-ul Risipirea Magiei al Sura Arme.
Atacul Spiritului
Avantaje:
-Este cel mai bun skill al Razboinicului Mental si unul dintre cel mai bun printre celelalte competente;
-Are unul dintre cele mai scazute timpuri de incarcare dintre toate skill-urile Razboinicului Mental.
Dezavantaje:
-Probabil ca il veti rata de multe ori mai ales in dueluri.
Zdrobire:
Avantaje:
-Este un skill foarte puternic
-Are unul dintre cele mai scazute timpuri de incarcare dintre toate skill-urile Razboinicului Mental.
Dezavantaje:
-Probabil ca il veti rata de multe ori mai ales in dueluri.
Zdruncinarea:
Avantaje:
-Loveste mai multe tinte;
-Are sansa la necunostiinta de 30% la P;
-In dueluri sau warr-uri nu o veti rata asa de usor ca Atacul Spiritului sau Zdrobire.
Dezavantaje:
-Timp de racire mare;
-Daune minime.
Atacul Sabiei:
Avantaje:
-Loveste o singura tinta;
-In dueluri sau warr-uri nu o veti rata asa de usor ca Atacul Spiritului sau Zdrobire;
-Este un skill cu sansa la necunostiinta
Dezavantaje:
-Timp de reincarcare mare;
-Daune minime.
SURA MAGIE NEAGRA
Considerat cel mai bun caracter in duel!
Primul lucru de pus la punct este statusul, fara un build adecvat nu veti reusi nimic in dueluri. Statusul de baza este raportul INT:VIT 2:1, daca aveti iteme cu Pv puteti merge cu un raport care tinde spre finalizarea INT-ului cat mai devreme, de ex INT:VIT 5:1.
De ce INT si VIT ?
INT- ul este vital unui sura (mai ales celui pe magie neagra,vrajile cer foarte mult pm),INT-ul ne da PM (Bara albastra) si automat si regenerare PM,pe langa asta INT imbunatateste apararea magica (veti lua mai putin damage de la adversari care folosesc atacuri magige,ex:shaman sau chiar un alt sura) si Atacul magic (toate skillurile noastre isi iau forta din INT => damage mare) 1INT=20pm +Ataca & aparare magica
VIT- ul reprezinta forta vitala,fara aceasta,nu vom avea pv mult si aparare.Fiecare caracter necesita VIT. 1VIT=40 pv&1 aparare
Acum ca aveam un status "ca la carte" trebuie sa ne ocupam de skilluri (competentele, vrajile, puterile, cum preferati sa le numiti)
Sa le analizam intai:
Spiritul Flacarii: Damage la M1 cu o arma intermediara ~ 2000,dar continuu, precum consumul de pm. Recomand Masterul 1.
Lovitura Intunecata: Damage mediu dar timp de incarcare foarte scurt (7 secunde),datorita timpului de incarcare extrem de scur recomand Master 2.
Protectia Intunecata: Reducere daunele cu x%, la G1 reduce aprope jumate din daune + ne da niste aparare, utila si in pvm, dar in pvp contra caracterelor care dau dmg fizic mare (ex. Razboinic Corporal) este o adevarata salvare. Recomand Masterul 3
Sfera Intunecata: Dmg mare precum si timpul sau de incarcare (24 secunde),dat fiind faptul ca avem de ales intre Sfera inunecata si Lovitura Spiritului (Vedeti mai jos descrierea) recomand Sfera Intunecata Masterul 4. Aici vorbim de levele mari, si nu o sa avem timp/Pv ca sa dam de mai multe ori Lovitura Spiritului, mai bine dam un dmg mare ca sa incercam sa doboram adversarul repede ca sa nu ne doboare el primu decat sa asteptam incarcarea skillurilor. Masterul 4.
Lovitura Spiritului: Dmg mic iar timp de incarcare mediu (12 Sec.).Masterul 5.
Lovitura Focului:Timp de incarcare mediu (12 sec.) dar fiind faptul ca nu e nici cel mai puternic skill nici cel mai rapid si care nu este doar pvp recomand M6 (Daca ajungeti pana aici,acesta este un ghid full pvp deci cam greu...)
Bonusuri:
Bonusul suprem este pv, pv= rezistam mai mult, mai dam 2-3 ori cu spiritu si cu Lovitura Intunecata. Viteza farmecului iar este un bonus vital, faceti imposibilul ca sa aveti 20% pe armura si un colier bun. Critic si Patrundere sunt intodeauna bine venite, numa sa le aveti. Cam astea sunt cele importante. Bonusul semi-om iarasi este util in pvp.
Pe arma: Impotriva semi-oamenilor, Viteza farmecului. Daca le aveti pe astea doua maximizate nu veti avea probleme, celelalte bonusuri sunt minore si nu are rost sa bagam atatia bani doar in arma.
Pe armura: Sansa x% de a reflecta atacul corporal, Pv si iarasi viteza farmecului.
Pe accesorii: Pv-ul joaca un rol esential in duel, cu cat aveti mai mult pv cu atat rezistati mai mult asta inseamna foarte mult. Critic iarasi este un bonus important, veti prinde foarte des critic. Astea 2 ajung, celelalte bonusuri sunt secundare, unele dintre ele chiar foarte utile dar nu esentiale.
SURA ARME ~ Full PVM
Competente:
Tais vrajit:
- Mareste atacul
- O parte din paguba primita va fi absorbita de Pv
- Mareste damage’ul dat de celalalte skilluri ca Vartejul Dragonului sau Lovitura Degetului , nu mareste damage’ul dat de Risipirea Magiei
- Puterea atacului este marita cu fiecare punct pus pe INT ( plus iteme cu bonus de INT )
- Acest skill la P ( Perfect Master ) cu 90 INT ( valoarea maxima fara bonusuri ) va da aproape 600 atac si 12% paguba absorbita de Pv
Lovitura degetului:
- Skill’ul cu cel mai mare damage.
- Loveste doar monstrii din fata voastra.
- Timp de incarcare mic ( 10 secunde )
-Are o sansa de a ignora aparare inamicului .Aceasta sansa depinde de M’ul respectiv , valoarea maxima fiind 12% la P ( Perfect Master ) .
-INT creste damage’ul dat dar nu creste si sansa de ignorare a atacului .
-Sansa de ignorare a apararii functioneaza doar cu acest skill .
Armura vrajita:
-Acest skill creste apararea si are o sansa de reflectare a atacului corporal.
-Amandoua sunt influentate de INT.
-La P ( Perfect Master ) aveti 150 aparare si 45% reflectare.
-In PvP ( Player vs. Player ) , reduce o mica parte de damage facuta de loviturile corporale si skilluri
Vartejul dragonului:
-Al 2’lea cel mai puternic skill.
-Timp de incarcare mediu ( 15 secunde ).
-Loveste toti monstrii din jur ceea e face acest skill perfect pentru lvl’ing.
-Are o sansa de ignorare a atacului inamic ( Da , asa functioneaza . 12% la P ) cand este folosita in momentul potrivit cand tu primesti loviturile.
-INT’ul mareste damage’ul dar nu mareste sansaa de ignorare.
Teama
-Reduce dmg’ul primit de mobi , maximul damage redus fiind 37% la P.
-Daca lvl’ul tau este mai mare decat al mobului iar acesta este agresiv ( * ataca automat ) nu te va mai ataca.
-Mareste sansa ca oponentul sa rateze atacul ( *MISS) , desi pare sa functioneze mai mult cand esti atacat de mobi distanti . ( *ataca de la distanta ex : arcasii din DT )
-INT’ul nu afecteaza acest skill in nici un fel.
Risipirea magiei
-Este un atac bazat pe magie.
-Are o sansa de oprire a vrajilor ajutatoare ( * gen : spiritul flacarii , accelerare , aura sabiei , corp rezistent )
-Timp de incarcare mic ( 12 secunde )
-INT’ul creste sansa de anulare si damage’ul dat.
-Nu este afectat de bonusul ,, tare impotriva x sau rezistenta impotriva x “
Este doar o mica diferenta intre Sura’ul Arme PvP si cel PvM , unii oameni iubesc sa spuna ca sunt constructii diferite si schimba ordinea masterelor doar pentru a fi mai ,,originali”
Constructia PvP va folosi Rispirea Magiei in loc de Teama.
Constructia PvM va folosi Teama in loc de Risipirea magiei.
Constructie:
Acest pas este foarte important. La inceputul jocului, toti jucatorii au nevoie de HP-VIT si INT/STR/DEX. La sura, ne vom concentra pe INT care ne da bonusul la skillul ,,tais vrajit”.
Dupa cum bine stiti, sunt 3 puncte de status/lv.
- 1 VIT – 2 INT => paba cand VIT=40 ( 40 VIT- 80 INT )
- max INT => ( 40 VIT – 90 INT )
- 3 DEX pana la 64 de puncte => ( 40 VIT – 90 INT – 64 DEX )
Acum puteti pur si simplu sa puneti toate punctele pe VIT , marindu’va Hp’ul sau puteti pune puncte pe STR pentru dmg.
In acest moment , bonusurile noastre sunt indreptate catre bonusuri cu HP pentru a putea pune puncte pe STR si sa ne marim dmg’ul.
De ce doar 64 DEX ?
Pentru ca , avand aceasta cantitate primiti 25% reducere a pagubelor , la 90 DEX aveti 30% reducere , dar punand acele puncte pe STR va mariti dmg’ul vizibil.
Bonusuri:
-12 INT
-sansa unei lovituri mortale
-sansa otravire
-sansa unei lovituri patrunzatoare
-viteza farmecului
-sansa de a bloca atacul corporal direct
NINJA LAME
Caracterul Ninja (lama) este fara indoiala un caracter bun in PVM, dueluri si uciderea adversarilor cu putine lovituri, totusi este unul dintre caracterele cel mai greu de folosit la maximul abilitatilor sale.
Ca dovada spre deosebire de alte clase (ex: sura: rau sau bine este de ajuns sa faci click pe o tasta si Competenta (skillul-magia) isi atinge obiectivul si face mereu aceeasi dauna, competentele ninja Corp la Corp (lama) au cerinte specifice si cer o atentie particulara asupra tacticilor, care sunt destul de greu de folosit (fara a mai pune la socoteala ca lupta Corp la Corp este mai dificila ca cea de la distanta).
Un sfat: Nu va descurajati daca Ninja (lama) al vostru vi se va parea slab la inceput! E de ajuns sa faceti mai multa experienta de joc si sa continuati sa cresteti si sa va imbunatatiti Caracterul pt a iesi invingatori in dueluri (PvP), razboaie si multe alte situatii.
Cum se construieste un Ninja (lama) :
Status
VIT: face personajul mai rezistent (acesta este un Status fundamental)
Mareste: HP (40 pentru fiecare punct), Apararea (1 pentru fiecare punct), regenerarea HP si rezistente ( u cat mai multa Vit cu atat dureaza mai putin efectele negative).
INT: mareste forta si rezistenta mentala a Personajului, deci MP, Apararea Magica, Regenerarea MP, Atacul Magic (doar la Shaman si Sura). Nu reduce timpul de reincarcare a Competentelor.
STR: mareste potenta in corp la corp a personajului, deci daune medii (adica acelea date cu sabii, pumnale. etc ), dauna maxima a Competentelor si intr-o foarte mica masura si HP.
DEX: face ca personajul sa fie mai putin vulnerabil si stabilizeaza daunele. Se gaseste printre bonusurile obiectelor (ex: la scuturi) sau, caracteristica a unora dintre acestea (cercei) cum ar fi Flexibilitate.
Mareste :
-Daunele minime , adica prima valoare dintre cele doua de atac (Str face contrariul mareste daunele maxime). Concluzia este ca imbunatateste daunele.
-Daunele Competentelor NON magice , deci toate acelea ale unui Ninja (de retinut, pentru a evita confuzia ca INT nu mareste daunele Competentelor unui Ninja).
-Valoarea Eschivei, valoare marita exclusiv de DEX care reduce in procentaj orice tip de dauna impotriva voastra (magic si non-magic). Cu DEX la maxim (90), Eschiva este circa 30%. Deci este o foarte buna aparare in plus.
Nu mareste nimic altceva, nu mareste viteza de miscare, nici viteza de atac, si nu evita atacurile.
Analizand fiecare Status, concluzia este ca VIT si DEX sunt statusurile fundamentale ale unui ninja.
Constructia cea mai buna pe care un jucator ce foloseste un Ninja o poate adopta este aceea zisa si : "Full DEX". Deci este nevoie :
-De a mari numai si numai Vit si Dex pana la maximul lor, adica 90. Este recomandabil sa fie marite tinand cont de proportia VIT: DEX = 1: 2, dar este subiectiv, se poate alege marirea urmarind si alte proportii echilibrate - (ex: VIT : DEX = 2 : 3; etc.)
-Sa lasati INT si STR la nivelul de baza
-Odata ce ati ajuns la maxim cu VIT si DEX , mariti STR , pentru ca INT nu influenteaza cu nimic potenta unui NINJA, ajuta doar sa economisiti Licorile Albastre
Un Full-Dex este avantajat in PvP; din fericire, avantajele date de DEX se fac simtite si in PvM.
Competente:
Imbunatatirea Competentelor este cea mai subiectiva parte din constructia unui Personaj. Competentele unui Ninja (lama) sunt:
Ambuscada: consista intr-o injunghiere a adversarului. Este poate cea mai puternica dintre Competentele unui Ninja, sau cel putin cea mai utila. Primeste un bonus destul de important la dauna daca adversarul este injunghiat pe la spate, chiar si cand este folosita sub efectul Camuflajului.
Pro:
-posibilitatea de a face daune foarte elevate
-timp scurt de reincarcare (15 sec)
-loveste pe suprafata extinsa (util si in PvM si in PvP)
Contra:
-daune instabile
-posibilitate de a rata executia
-dificila de folosit bine (nu mereu se poate reusi injunghierea din spate)
Recomandata ca prima Competenta la M.
Pumnal rulant: consista intr.o serie de roti. Aceasta Competenta este cea mai dificila de folosit , dar poate fi fatala adversarului. Aveti posibilitatea de a lovi nu doar odata , ci chiar de 2 pana la 4 - 5 ori.
Pentru a lovi de cel putin 2 ori , este necesara sincronizarea perfecta in a face pumnal rulant imediat dupa terminarea combo-ului cu pumnalele si aruncarea in spate a adversarului. Pentru a face 3-5 lovituri... este nevoie de experienta de joc.
Pro:
-posibilitatea de a devasta adversarul
-posibilitatea de otravire (putina - ajunge la 4% la G1! - dar foarte eficienta)
-poate fi folosita impotriva unor grupuri mari de monstrii sau adversari , facand daune multora dintre acestia si otravind aproape de fiecare data pe cineva (utila si in PvP si in PvM)
-utila pentru a "fugi" de grupuri de adversari sau monstri
Contra:
-timp de reincarcare elevat (25 de sec)
-rezulta inefectiva impotriva personajelor pe cal sau cu viteza de atac mare ( pentru ca este greu sa termini combo-ul cu pumnalele in favoarea ta)
Recomandata ca 1 , 2 , sau a 3 a Competenta la M in functie de constructia dorita
Nor de otrava: Ninja scuipa otrava impotriva adversarului. Competenta contestata dar fara indoiala utila, pentru ca otravirea este unul din punctele de forta al unui Ninja. Norul face dauna magica , netta, care ignora apararea adversarului.
Pro:
-capacitatea de a otravi
-capacitatea de a ataca cu un minim de distanta
-loveste pe suprafata extinsa (util in PvM si incaierari)
-nu rateaza
Contra:
-timp de reincarcare foarte mare (25 de sec)
-dauna redusa fata de alte Competente
-timp de lansare lung
Recomandata ca a 2 a sau a 3 a Competenta la M
Atac fulger: Ninja sprinteaza inspre adversar. Este abilitatea Ninja cea mai originala, chiar daca este mult mai inutila ca altele.Are o buna valoare tactica si face o dauna sigura (nu este influentata sau scazuta de nimic) destul de mare (ca sa se inteleaga mai bine, face o dauna mai mare decat o Viclenie facuta rau , daca cele 2 Competente in cauza, au acelasi nivel).
Pro:
-da jos adversarul
-se poate ataca de la distanta
-daune destul de bune
-timp de reincarcare mediu (20 de sec)
-util pentru a iesi dintre pereti sau pentru a fugi de monstri/adversari
-se dovedeste util in PvM, lovind pe arie extinsa si facand destul de multe daune
Contra:
-de multe ori nu se reusete executia
Recomandat ca a 3 a sau a 4 a Competenta la M
Camuflaj: se devine invizibil - efect care dispare daca se ataca - pentru o anumita durata de timp.Forta acestei abilitati consista in bonusul de camuflaj care il ofera. Daca este combinata cu Viclenie , permite unui Ninja sa fie devastant in razboi, dand lovituri mortale adversarilor cu putina viata ramasa castigand astfel puncte pentru propria Breasla ;dar a mari Camuflaj inseamna sacrificarea unei Competente de atac : in medie , aceasta Competenta trebuie ajutata cu cel putin alte 2 Competente (ex: Ambuscada , Pumnal Rulant, Camuflaj , ca secventa a celor 3 Competente de dus la Maestru).
Pro:
-daunele Ambuscadei sunt foarte elevate
-util pentru a reincarca HP si Competentele
-util pentru a evita atacurile monstrilor ostili ( ex: tigru alb)
Contra:
-inutil in PvM
-se reincarca in 60 de sec , o eternitate , dar durata camuflajului creste odata cu cresterea nivelului Competentei
-din pacate puteti fi loviti chiar si cand sunteti camuflati
Recomandat ca a 4 a sau a 5 a Competenta la M
Recomandat este ca la inceput sa puneti cate 1 punct la fiecare Competenta si apoi sa va concentrati pe una singura de ridicat la Maestru ( de preferinta la 17 puncte, cu un pic de ajutor de la Batranica). Acelas lucru cu a 2 a Competenta si apoi cu a 3 a si tot asa-
Bonus cautat: Posibilitate de otravire , lovituri patrunzatoare, Flexibilitate.
Amintiti-va ca pumnalele cresc daunele Competentelor dar sabiile NU.
NINJA ARC
Status:
Metoda ,,traditionala" de construire a arcasului este 2 DEX-1 VIT.
`Ce inseamna DEX? Well, la ninja Dex'ul joaca un rol foarte important, scazand dmg'ul primit si marind dmg'ul dat de competente.
`Ce inseamna VIT? Toate clasele au nevoie de VIT, punctele puse pe aceasta marind PV'ul si DEF .
Dupa ce aceste 2 statusuri vor fi maximizate (90) continuam cu punctele pe STR iar apoi pe INT. Nu ar strica cateva puncte pe INT (8-9) pentru a reduce consumul de potiuni albastre.
Competente:
Primul master la ninja'ul pe arc ar trebui sa fie sageata otravita, nu da mult dmg dar are o sansa de otravire foarte ridicata (46% la M5) iar cu acest skill puteti otravi mai multi mobi/oponenti. Dupa ce ati facut M1 la sageata otravita, punteti toate punctele pe sageata de foc (skillul cu cel mai mare dmg din toate competentele) iar asemanator sagetii otravite, puteti rani mai multi mobi/oponenti .
Al 3'lea M ar trebui sa fie facu repetat, poate ataca o singura tinta dar are un dmg destul de frumos iar timpul de incarcare relativ mic (15 secunde)
Al 4'lea M este decizia dvs:
Ploaie de sageti: Dmg mic dar foarte bun la luring (to lure= a atrage) si in warr'uri deoarece poate lovi mai multi oponenti.
Mers de fulg: Acest skill, la ninja arcasi nu ofera nici un bonus in plus, cum face camuflajul la ninja (bonus ambuscada) sau la samani (viteza farmecului) ci doar ofera o viteza destul de mare de deplasare, foarte folositoare atat in luring cat si in war sau dueluri.
Ca o paranteza, cu mers de fulg ridicat la P si un scut imun la necunostiinta nimeni nu te poate atinge.
SAMAN ZMEU
Saman-ul Zmeu (Dragon) beneficiaza de 6 skilluri dintre care 3 skiluri sunt pentru buff iar celelalte 3 de atac.
Competente:
Talisman Zburator: Are cel mai mic timp de incarcare si anume 7 secunde,care urmareste adversarul pana la un anumit interval.Descrierea skillului in joc poate fi inselatoare : "Atac asupra mai multor tinte",dar in realitate Talismanul zburator poate lovi maxim 2 tinte daca ele sunt apropiate una de cealalta cand skilul loveste tinta.Talismanul Zburator este un skill valoros pentru saman dragon datorita capacitatii sale de a se bloca pe o tinta,chiar daca aceasta este in miscare.Asta este buna pentru pvm cu scopul de a aduna mobi,si foarte buna in pvp pentru sarcina de a pune jos un inamic ce incearca sa scape.
Aruncarea Dragonului: Este un skill rapid, cu multe avantaje.Are doar cu o secunda mai mult timpul de incarcare decat Talismanul Zburator.Face un pic mai multe daune,si are o sansa sa cauzeze foc de durata asupra tintelor.Orice posibila tinta ce se afla in raza lui de actiune primeste maximul daunelor skill-ului.Daunele focului de durata sunt similare cu otravirea,cauzand daune fixe de-a lungul timpului.Cu aceste proprietati,Aruncarea Dragonului este un skill valoros pentru orice Shaman Dragon.Cu toate acestea nu urmareste tinta daca este in miscare,si cere o tinta fixa.
Ragetul Dragonului: Orice tinta in raza de actiune (in acest caz un cerc in jurul caracterului shaman) primeste daune de la skill. De asemenea are sansa de a cauza foc de durata.Are cel mai mare damage dintre toate skillurile ofensive ale shamanului dragon, insa detine cel mai indelungat timp de incarcare : 20 secunde. Un avantaj il constituie faptul ca nu este necesar sa alegi o tinta specifica. Este folositor si pentru pvm si pentru pvp.Pentru pvm in special,atunci cand descaleci calul,avand tinta pierduta,cauzand daune tuturor mobilor din jurul shamanului. In pvp, este mai avantajos impotriva adversarilor care au viteza mare de miscare si sunt greu de ales ca tinta.
Binecuvantarea: Este unul dintre cele mai solicitate skill-uri de aparare in pvm,atunci cand din grupa face parte un shaman zmeu, al doilea dupa acesta fiind Forta Dragonului. Binecuvantarea reduce suma daunelor atacului corporal primit in functie de punctele de inteligenta detinute de shaman. Durata de incarcare a skill-ului este de 10 secunde.
Reflectia: Este un alt buff de aparare a carui eficacitate a fost mult timp dezbatuta.Avand in vedere marea cerere a celorlalte 2 buff-uri ,reflectia este dusa la master foarte rar de catre un shaman dragon,asta doar daca scopul shamanului nu este sa fie pur buffer.Reflectia face exact ceeea ce numele skillului sugereaza si anume reflecta un procentaj din daunele primite de la adversari cauzandu-le lor damage. Si acest procentaj depinde de numarul punctelor de inteligenta ale shamanului. Cu toate acestea reflexia nu reduce la fel de mult daunele primite ca binecuvantarea. Efectul reflexiei este de asemenea diminuat de efectul binecuvantarii.In ciuda ambiguitatii skill-ului, multe persoane au incercat Reflectia gasind acest skill foarte ajutator.
Forta Dragonului: Fara indoiala este cel mai dorit buff pe care un shaman dragon il poate da aliatilor. Creste sansa de lovituri critice, depinzzand in tottalitate de numarul punctelor de inteligenta ce le detine shamanul. Este extrem de util atat in pvm cat si in pvp. Timpul de incarcare este de 10 secunde. Durata skillului depinzand si aceasta de numarul punctelor de inteligenta.
Focul de durata, ce a fost mentionat mai sus,este aproape similar cu otravirea. Cauzeaza damage de 10 ori pe o anumita perioada de timp. Aruncarea dragonului si Ragetul Dragonului au aceeasi sansa de a da foc adversarilor, si poate fi crescuta de levelul skill-ului si de numarul punctelor de inteligenta ce le detine shamanul.
Construirea shamanului dragon hibrid (hibrizi se numesc cei care opteaza pentru combinarea buffurilor cu skillurile de atac) Skill-urile cele mai des intalnite sunt: Aruncarea dragonului si Ragetul dragonului imrepuna cu 2 skilluri de buff Forta dragonului si Binecuvantarea. Insa un shaman hibrid poate alege oricare dintre cele 3 combinatii pentru skill-urile de atac:
Aruncarea Dragonului si Ragetul Dragonului. Skill-ul ce are sansa de atac posibila asupra mai multor tinte daca acestea se afla in raza lui de actiune impreuna cu cel care ofera cel mai mare damage dintre toate skillurile shamanului dragon. Aceste doua skilluri oferind sansa mai mare de a cauza foc de durata.
Aruncarea Dragonului si Talisman Zburator datorita timpului de incarcare foarte mic.
Talisman zburator si Ragetul dragonului.O rara ,dar efectiva combinatie,talismanul folositor pentru lure si pentru pvp, Ragetul care ofera cel mai mare damage,avand si sansa pentru foc de durata.
La al 5-lea master, shamanii hibrizi obisnuiesc sa nu tinda spre Talismanul Zburator. Asta depinzand doar de stilul dorit de shaman.Reflectia poate fi de asemenea un al 5-lea master folositor.
Statusul pentru shamanii hibrizi: Primele statusuri ce trebuiesc crescute sunt INT si VIT.INT pentru damage-ul skillurilor si forta buff-urilor si VIT pentru supravietuire si aparare. La levele mai mari hibridul poate sacrifica punctele de la VIT, sau pur si simplu sa adauge STR sau DEX depinde daca tind mai mult spre pvm respectiv pvp.
Construirea Shamanului PvM.
Un shaman dragon pvm este foarte asemanator cu un hibrid. Cea mai mare diferenta dintre cei doi provine de la status. Aspectul competentelor este foarte asemanator daca nu chiar identic.
Skill-uri PvM. Inca o data buff-urile sunt aceleasi ca la shamanul hibrid.Binecuvantarea si Forta Dragonului. Cat despre skill-urile de atac, un shaman pvm tinde mai mult spre o combinatie de competente ce include Ragetul Dragonului pentru proprietatile sale si anume: nu este necesara selectarea unei tinte,si pentru damage-ul cauzat.
Statusul pentru un Shaman PvM este 2 INT 1 VIT pana la full INT dupa care se adauga puncte si la DEX
Construirea Shamanului PvP. Un Shaman Dragon de succes contruit PvP este rar intalnit.Are nevoie de bonusuri si echipament specific pentru a fi competitiv.Cu toate acestea competentele sunt usor de ales.
Skill-uri Shaman PvP. Pentru primele 4 mastere,nu este o decizie prea mare de luat. Toate cele 3 skilluri de atac : Ragetul Dragonului, Aruncarea dragonului,Talismanul Zburator impreuna cu Forta Dragonului construiesc un shaman dragon PvP. Ca autor al acestui ghid,as vrea sa punctez ceva. Am vazut alte ghiduri ce recomanda ca un Shaman Dragon PvP aduc la master cele 3 skilluri de atac prima data. Eu recomand ca Forta Dragonului sa fie adusa la master a doua sau a treia data. Motivul pentru asta este ca inainte de a ajunge la un nivel destul de mare pentru a avea 4 mastere,avand un decent level la Forta Dragonului poate ajuta un shaman zmeu sa faca level singur cat si ca ajutor la levele mai mici. Ordinea celor 3 skilluri de atac variaza si pot fi facute dupa preferintele proprii.
Status Shaman PvP. Un shaman dragon PvP are nevoie de INT care creste sansele de critic la Forta Dragonului deasemenea si sansa de a cauza foc de durata. Din acest motiv, un saman zmeu pvp ar trebui sa aiba cat mai multe puncte de INT posibil. La levele mai mici, maxim VIT este important pentru supravietuire. Dupa lvl 70/75 este recomandat ca un anumit numar de puncte de pe VIT sa fie transferate pe DEX pentru a majora damage-ul skillului. STR are o valoare apropiata de 0 pentru shamanul dragon PvP.
Alegerea armelor pentru un shaman dragon poate fi vitala pentru construirea specifica, dar acolo sunt cateva optiuni generale si bonusuri care pot fi explicate.
Shamanii au arme unice, fiind singura clasa care nu poate manui o sabie,dar singura clasa care poate tine un evantai sau un clopot.
Alegerea dintre folosirea unui evantai sau a unui clopot in orice situatie poate fi simpla. Desigur prezenta pietrelor si bonusurilor pot afecta in mare masura eficienta uneia dintre cele doua arme, dar in general sunt cateva alegeri simple de facut.
In cazul PvM unde shamanul lupta de pe cal (asigurat ca shamanul detine un cal armat sau militar), alegerea este exclusiva pentru folosirea unui clopot. Exista cateva motive pentru asta, cel mai evident fiind ca evantaiele sunt ineficiente in lupta de pe cal. Cel mai important, clopotele in general au o valoare a atacului mai ridicata decat evantaiele de acelasi level si calitate.
Shamanul poate de asemenea excela in PvM fara sa lupte de pe cal folosind un evantai, in special cu viteza mare de atac. Shamanul poate cauza un damage mare, rapid cu skilluri succesive, si poate de asemenea sa-si dea buff cu usurinta in timp ce constant se bate cu adversarii.
Sprijinul shamanului se bazeaza mai mult pe bonusurile de pe iteme decat itemele in sine, pentru shamanul hibrid ce lupta de jos, un evantai poate fi preferat pentru cazurile in care shamanul este nevoit sa lupte de jos pentru a se apara.
Pentru PvP, un evantai este aproape intotdeauna preferat, oferind o valoare a atacului magic mai ridicata, care creste dmg-ul skillului. Exceptie de la aceasta regula este clopotul orhidee care la +9 are valoarea atacului magic mai mare decat orice evantai.
SAMAN VINDECARE
Samanul vindecator este cea mai versatila clasa si este pur si simplu imposibil de spus care este "reteta" ideala, fiecare fiind liber sa-si dezvolte un stil propriu. Aceasta este o abordare personala a samanului vindecator in pvp.
Statusul general recomandat este 1 VIT 2 INT. Eu recomand 1 VIT 5 INT pana aveti INT la maxim, iar apoi full VIT si full DEX. STR este ultimul. Explicatia este simpla, ca shaman in pvp NU aveti nevoie de aparare. Stiu, suna ciudat dar chiar asa este, iar viata poate fi suplimentata bine mersi prin obiecte cu mult pv dar mai ales prin skill-ul leac. Deci puteti lejer sa mergeti pe acest raport un pic extrem.
Competentele:
Adevarata putere a shamanului sta in competente. Fara ele e mai slab ca un caine flamand, iar cu ele un adevarat reaper.
Leac. Unealta cea mai de pret si motivul principal pentru care veti castiga majoritatea duelurilor. Obligatoriu acesta va fi primul master.
Chemare Fulger. Principalul skill ofensiv. Are un timp de incarcare maricel (comparativ cu celelalte), dar damage-ul imens si mai ales sansa de necunostinta merita cu varf si indesat. Faptul ca are area damage este un bonus inutil in pvp. Masterul 2
Accelerare. Unul dintre cele mai subestimate skill-uri din joc. Viteza de miscare si viteza farmecului sunt vitale in orice duel. Veti vedea cand ajung la tactici motivele exacte. Masterul
Aruncare fulger. Viteza foarte buna (7 secunde) si damage consistent. Alternativa la al doilea master in locul chemarii datorita acestei viteze. Pacat ca nu are sansa de necunostinta.
Gheara fulger. Viteza decenta si daune bune dar datorita faptului ca nu e nici cel mai rapid si nu are nici sansa de necunostinta il recomand ca al 5-lea master.
Atac fortat. O ineptie. Cel mai prost skill din tot jocul. Nu as pune puncte pe el nici macar dupa ce as avea 5 mastere.
Echipament
1. arma trebuie sa fie obligatoriu clopot antic sau evantai vant toamna cu paguba competentei cat mai mare. Paguba medie nu conteaza. Incercati sa puneti pe arma o piatra a reintoarcerii cat mai mare si pietre anti razboinic si anti sura.
2. armura nu prea conteaza ce este cat timp are piatra grabei cat mai mare. Bonus de pv si bonus la viteza farmec.
3. scut imun la necunostint.
4. restul mult pv si mult INT. Bonusuri de viteza farmec sunt binevenite.
Note generale
Incercati sa aveti cat mai mult pv viteza de miscare si viteza farmec.
PV. Mult pv inseamna ca rezistati mai mult in caz ca sunteti prins de un stun si incasati cateva vraji. Cu cat aveti mai mult cu atat veti putea sa rezistati mai mult in dueluri. Bonusuri de pv, bratari de argint/aur alb, cercei de abanos, etc.
Viteza de miscare. Cu o grabei +6 papuci la +9 si G la accelerare ajungeti pe la 188 viteza de miscare. Adica nu o sa va prinda nimeni. Si cine nu te prinde nu-ti va da dmg.
Viteza farmec. Unul din aspectele ignorate chiar de multi shamani din pacate. La viteza 200 timpul de incarcare al vrajilor se injumatateste. Adica dati de 2 ori mai repede in adversari cu vrajile voastre. Un shaman cu viteza farmecului 200 si master pe aruncare fulger va fi o adevarata mitraliera si va da acest skill la fiecare 3,5 secunde.
Strategi de duel:
Si iata ca am ajus si la cel mai important aspect al acestui ghid. Chiar daca statusul e perfect si competentele puse la fel tot nu veti face mare branza in dueluri daca nu aveti o tactica buna. Trebuie sa ghiciti adversarul sa-i cunoasteti vrajile si mai ales ordinea in care le da. De ex un razboinic corp va da vartej si taietura tripla imediat dupa ce v-a prins stun. Deci calculati cat timp a mai ramas intre stun-urile lui si aveti grija sa va prinda cu viata full altfel riscati sa muriti din stun+vartej+tripla.
Dupa cum am spus si la inceput apararea nu conteaza dar viteza da. Am spus asta pentru ca intr-un duel trebuie sa fugiti. Alergati aparent
haotic pentru a nu lasa adversarul sa va anticipeze directia, dar in acelasi timp aveti mare grija la obstacole si la adversar. Cel mai rau lucru care se poate intampla e sa ramai intr-un colt in timp ce un sura magie te seaca cu spiritul flacarii. In 3 secunde esti pe jos iar
adversarul rade de tine.
Invatati raza de actiune a diverselor vraji ale adversarilor (tropait, spirit flacara, etc) si incercati pe cat posibil sa va tineti in afara
acesteia. Veti reusi acest lucru datorita vitezei superioare (nu uitati de skill-ul accelerare).
Dati de la distanta cu tot ce aveti si continuati sa fugiti pana cand adversarul e mort. Vindecati-va cand aveti nevoie dar atentie la ce distanta este adversarul. Vindecarea nu se poate face din alergare si cu un adversar aproape riscati sa muriti.
Singura situatie in care este permis sa veniti sa dati de aproape cu clopotul/evantaiul este daca adversarul este foarte slab. Altfel nu aveti nici o sansa.
- fantablue
- Membru
- Sex :
Postări : 63
Puncte : 4402
Mulţumiri primite : 3
Înregistrat la : 09/01/2013
Ani : 28
Localizare : Suceava
- °º•Gígíz•º°
- Fondator
- Sex :
Postări : 7473
Puncte : 14773
Mulţumiri primite : 463
Înregistrat la : 17/08/2011
Ani : 30
Localizare : GJ
Re: [GHID]Lumea Metin2 ~ caractere
Foarte buna explicatia!
- Floryo
- Membru
- Sex :
Postări : 60
Puncte : 4146
Mulţumiri primite : 2
Înregistrat la : 27/08/2013
Ani : 24
Re: [GHID]Lumea Metin2 ~ caractere
Da e un ghid pentru incepatori de exceptie felicitari!!
- DarkMasacre
- Membru
- Sex :
Postări : 143
Puncte : 4315
Mulţumiri primite : 7
Înregistrat la : 19/07/2013
Ani : 30
Re: [GHID]Lumea Metin2 ~ caractere
aici cred ca invata oricine Metin in mare majoritatte ai explicat tot ce este mai greu felicitarii
- bererece
- Membru
- Sex :
Postări : 66
Puncte : 4176
Mulţumiri primite : 0
Înregistrat la : 11/08/2013
Ani : 29
Localizare : TulCea
- Cata15
- Membru
- Sex :
Postări : 76
Puncte : 4205
Mulţumiri primite : 1
Înregistrat la : 30/07/2013
Ani : 28
Localizare : Titu
Re: [GHID]Lumea Metin2 ~ caractere
Multumim pentru ghid !
- Ukitake
- Administrator
- Sex :
Postări : 662
Puncte : 5275
Mulţumiri primite : 31
Înregistrat la : 11/06/2012
Ani : 30
Localizare : AB
Subiecte similare
» [GHID]Cum sa faci bakup conturi shopuri caractere
» Ghid Purgatorul Iadului pe Metin2 ro
» [Ghid]Cum sa joci metin2 pe Ipad
» [GHID]Metin2 pentru Incepatori
» Ghid PvP Razboinic Corp Un ghid adevarat
» Ghid Purgatorul Iadului pe Metin2 ro
» [Ghid]Cum sa joci metin2 pe Ipad
» [GHID]Metin2 pentru Incepatori
» Ghid PvP Razboinic Corp Un ghid adevarat
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|